Nieuws

Gepubliceerd: woensdag 14 juni 2017

Deelnemersvoorwaarden Ritten ARSR

Spideristi, 

Op de site onder de kop "vereniging/reglement" zijn vanaf heden de deelnemersvoorwaarden Ritten ARSR opgenomen. 
Hierin is oa vastgelegd hoe om te gaan met aansprakelijkheid, foto's, verzekering van auto's, wettelijke verplichtingen, alcoholgebruik en rijgedrag tijdens de ritten
Bij deze het verzoek om deze voorwaarden eens door te nemen en ter harte te nemen. 

Voor aanvang van iedere rit wordt een handtekeningenlijst aangelegd waarop je ondertekent dat je van deze voorwaarden op de hoogte bent. 

Zie: alfaspider.com/leden/statuten-reglement

 

Met vriendelijke groet,

 

Boudewijn Custers

Secretaris ARSR

Gepubliceerd: maandag 27 februari 2017

Nieuwsbrief feb 2017

Door middel van deze Alfa Spider Register nieuwsbrief willen wij u attenderen op onze ritten en evenementen 2017 en enkele in het bijzonder:

12 maart  Algemene leden vergadering + ochtendrit, Renswoude

Deze eerste rit van het jaar komt er nu snel aan! Dus meld je aan via de website.

De inschrijvingstermijn voor het weekend evenement in juni en het week evenement in september is bijna voorbiji:

2-5 juni  Back to basic! Kampeerweekend in Luxemburg 

Er zijn nog enkele plekken vrij! inschrijven verplicht, via de website! Verblijf op luxe camping, inclusief :

  • grote stacaravan,
  • ontbijt, lunches, diners, entertainment, lakens, eindschoonmaak.
  • U moet zelf zorgen voor een campingsmoking, fles liebfraumilch, blikken bier en een toiletrol ;-)

Kosten € 299,-- pp (2 personen in stacaravan)

9-16 september  Buitenlandreis naar Frankrijk

Indien u mee wilt op deze ontdekkingsreis meldt u zo snel mogelijk aan, er zijn nog enkele kamers beschikbaar………..
Alfa Spider et Périgord, J’adore “Terug naar de Middeleeuwen”

  • Heerlijke diners, lunches, koffietjes, excursies en proeverijen,
  • hoogte- en dieptepunten, medieval, dinosauriers,
  • leuk hotel met zwembad, sauna, wifi, tuin, grote parking.
  • Lekker lachen, genieten, soleil, emoties delen, sterke verhalen, amour, motorkappen omhoog,
  • ronkende spiders, 1,2,3,4 liter, pk’s,
  • wijn, rood, wit, zoet,
  • rotsen, rivieren, grotten en nog veel meer avonturen!

Zaterdag 9 t/m zaterdag 16 september 2017, 7 nachten in 1 hotel.
Info en aanmelding via www.alfaspider.com. Kosten per persoon in een 1-persoonskame € 895,-- kosten per persoon in een 2-persoonskamer € 795,--
Schrijf je in en maak samen met ons herinneringen in de prachtige Périgord! Rendez-vous dans la douce France! 

 

Klik hier voor een overzicht van alle evenementen van 2017

Voor vragen en info kunt u terecht op onze website www.alfaspider.com of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gepubliceerd: maandag 11 april 2016

Milieu zones, de Fiva zegt er het volgende over

Afbeeldingsresultaat voor historische auto

 

 

"Historische auto's zijn niet alleen 'oude' auto's" zegt FIVA

bij het pleiten voor eenduidigheid in de milieuzone-beperkingen

Naarmate het aantal 'milieuzones' in heel Europa blijft toenemen betoogt FIVA (de Internationale Federatie voor historische voertuigen) dat er een duidelijk onderscheid bestaat tussen 'oude' en 'historisch' voertuigen, en dat er een consistent, Europa-breed beleid moet komen voor vrijstelling van historische voertuigen.

FIVA begrijpt de noodzaak van milieuzones, omdat steden moeten voldoen aan de doelen gesteld in de EU-richtlijnen voor luchtkwaliteit en dat steden willen voldoen aan de zorgen over de gezondheid geuit door WHO (World Health Organisation).. 'Het is begrijpelijk dat waar 'oude' voertuigen de naam hebben meer te vervuilen dan modernere voertuigen, milieuzones meestal gericht zijn op het weren van 'oude' voertuigen. Daarbij pleit FIVA er voor dat de fundamentele verschillen in gebruik tussen 'oude' en 'historische' voertuigen ook bij het inrichten van milieuzones moeten worden erkend.'

FIVA-president Patrick Rollet legt uit: "Met 'historisch voertuig', bedoelen we een mechanisch aangedreven wegvoertuig van ten minste 30 jaar oud, bewaard en onderhouden in een historisch correcte toestand en dat niet gebruikt wordt als dagelijkse transportmiddel. Deze voertuigen zijn onderdeel van ons technisch en cultureel erfgoed en mogen bij het beschouwen van problemen van stedelijke luchtvervuiling door dagelijks vervoer naar onze mening niet op één hoop worden gegooid met oude, slecht onderhouden voertuigen."

FIVA stelt dat er vele goede redenen waarom de bijdrage van historische voertuigen aan de luchtverontreiniging in de steden verwaarloosbaar is.*)
1. Historische voertuigen - of het nu auto's, motoren of utilitaire voertuigen zijn - maken slechts een onbeduidend klein deel uit van het aantal wegvoertuigen en een nog kleiner deel van het wegverkeer. Daarom is hun bijdrage aan de luchtvervuiling verhoudingsgewijs te verwaarlozen. Omdat ze over het algemeen uitsluitend worden gebruikt voor het plezierritjes worden ze zelden gebruikt in stedelijke gebieden tijdens de piekuren, De emissies van deze cultureel belangrijke voertuigen zijn daarom statistisch gezien niet relevant.
Historische voertuigen zijn goed onderhouden, waardoor hun impact op het milieu ook om die reden minder is. Eigenaren besteden gemiddeld enkele duizenden euro's per jaar aan herstel, aankoop van onderdelen en accessoires, en aan onderhoud en reparaties.
Historische voertuigen worden zorgvuldig behandeld, zoals blijkt uit hun zeer lage verzekeringspremies.
Er zijn heel weinig historische voertuigen met een dieselmotor (een van de belangrijkste doelgroepen van de vele milieuzones).
Patrick Rollet vervolgt: "Eigenaren van historische voertuig eigenaren koesteren het rijdend erfgoed en bieden het publiek een gratis museum van onze mobiele geschiedenis en cultuur door het gebruik van hun voertuigen op de openbare weg."

"Het zou een grote schande zijn als dit belangrijke deel van ons cultureel erfgoed verloren zou gaan. Daarnaast zou een verbod of beperking van het gebruik van historische voertuigen niet alleen onbillijk voor eigenaren zijn, maar zal ook gevolgen hebben voor de duizenden kleine bedrijven die afhankelijk zijn van het rijdbaar houden van historische voertuigen.

"Veel landen in de EU hebben al besloten dat historische voertuigen moeten zijn vrijgesteld van beperkingen van milieuzones, zoals Duitsland, Italië, Hongarije, Tsjechië, Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Helaas verschillen niet alleen de regels tussen lidstaten van de Europese Unie, maar in sommige gevallen verschillen de regels zelfs bij het reizen van stad naar stad in hetzelfde land. Dit is uiterst verwarrend voor eigenaars van historische voertuigen.

"Kortom, we proberen de EU-politici van drie dingen te overtuigen. In de eerste plaats hoort er een duidelijke definitie te zijn van 'historische voertuigen, om duidelijk te maken wat het verschil is met gewone 'oude' auto's. In de tweede plaats moeten historische voertuigen worden vrijgesteld van beperkingen in milieuzones. En ten derde moeten uitzonderingsmaatregelen consequent worden toegepast, niet alleen in elk land, maar in de EU als geheel.

Noot voor de redactie

*) Statistieken over het eigendom van historische voertuig in Europa zijn overgenomen uit het onderzoek van de FIVA in 2014, uitgevoerd in 15 EU-lidstaten, onder 20.000 eigenaars, 1.500 clubs en 1000 bedrijven.

FIVA is de enige wereldwijde organisatie in zijn soort gericht op het aanmoedigen en het veilig gebruik op de wegen van gemotoriseerde voertuigen van meer dan 30 jaar oud, en is gericht op het behoud en de bevordering van de cultuur van het rijden met oldtimers.

Voor meer persinformatie, of om met een FIVA-vertegenwoordiger van een bepaald land in contact te komen kunt u contact opnemen met Gautam Sen, FIVA Vice President Externe Betrekkingen van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., +33 (0) 6 87 16 43 39 (mobiel) of +33 (0) 1 53 19 14 20 (vast).

Gepubliceerd: zaterdag 12 november 2016

De KNAC vriendenclub meeting

Recent zijn uw secretaris en voorzityter te gast geweest bij de vergadering van de vriendeclub van de KNAC waarvan uw alfaspider.com club eveneens lid is.

Er werden een aantal onderwerpen behandeld welke wij graag met u delen.

 

Aangaande de milieuzones in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam kon worden medegedeeld dat er op 6 december een zaak voorkomt bij de raad van State waarbij men hoopt dat de gemeentes in het ongelijk worden gesteld en de milieuzones weer tot het verleden gaan behoren. De toekomst zal het uitwijzen echter ondanks de publieke opinie, de mening van de centrale overheid en de milieu rapportages over de effecten van dergelijke milieuzones houden de gemeentes halstarrig vast aan hun individuele aanpak en visie. Middels een uitspraak van de raad van State hoopt de KNAC samen met de Fehac deze tunnelvisie te doorbreken.

 

Voor de clubs bestaan er verzekeringen ten behoeve van de aansprakelijkheid (zaakschade en personenschade) en de bestuurdersaansprakelijkheid (persoonlijke aansprakelijkheid veroorzaakt door clubleden). dit zijn twee verschillende verzekeringen en Arie, onze secretaris zal nog eens checken of we beide vormen van aansprakelijkheid voldoende hebben afgedekt.

 

Millers heeft nog een presentatie gegeven over de toekomstige E10 benzine die eraan zit te komen. was de euro 95 al niet zo best voor je motor door de toevoeging van bio ethanol (5%) de E10 krijgt tot wel 10% bio ethanol wat je motor helemaal niet prettig vind. uiteraard heeft Miller hiervoor een mooi product wat je motor beschermt (millers VSPe Power Plus) maar het meest eenvoudige advies is om gewoon alleen maar eurom 98 of 102 in je auto te tanken. daar zit namelijk helemaal geen bio ethanol in. Mocht je willen weten of jouw auto eventueel toch op E10 kan rijden raadpleeg dan www.E10check.nl

 

Vervolgens kwam er een uiteenzetting van de nieuwe erfgoedwet en de daaronder vallende mobiel erfgoed centrum. dat gaat over historisch materiaal wat rolt, vaart, vliegt of rijdt. dus ook onze klasieke alfa's. Het zit allemaal nog in de ontwikkelingsfase en komend jaar zal men meer onderzoek en data gaan verzamelen. Mocht je daar wat meer van willen weten dan kun je op www.toonbeelden.com meer inforamtie hierover vinden.

 

Als laatste kwam Jan Peter Nijmeijers nog een aanmoediging en uitnodiging doen om als club in de toekomst deel te gaan nemen aan het concours d'élegance op het paleis het Loo. hierover zal uw bestuur zich tzt buigen om te zien of deze ambiance past bij onze club.

 

 

 

Gepubliceerd: maandag 14 maart 2016

Blauwe kentekenplaten

Sinds 1 januari 2016 is in de APK-keuringseisen, vermeld onder “APK aanvullende permanente eisen” in paragraaf 3, een interessante wijziging doorgevoerd over blauwe kentekenplaten. Als uw klassieke auto een datum eerste toelating (DET) 31 december 1977 of ouder heeft, mag u zonder meer blauwe kentekenplaten voeren!

Er wordt geen enkel onderscheid meer gemaakt in de cijfer- of lettercombinaties. Zelfs met de huidige nieuwe kentekenreeks van een groep van 2 letters, 3 cijfers en 1 letter is het toegestaan om blauwe kentekenplaten te voeren.

Dat laatste zal vrijwel niet voorkomen, omdat klassieke auto’s van 31 december 1977 of ouder bij invoer in Nederland en na de RDW-keuring automatisch een kentekennummer krijgen toegewezen van 1 groep van 2 letters en 2 groepen van 2 cijfers.

Er is echter ook een groep van klassieke auto’s die een kentekennummer hebben, bestaande uit 2 groepen van 2 letters en een groep van 2 cijfers. Vele eigenaren voeren toch blauwe kentekenplaten en hebben de verplichte gele nummerplaten in de klassieke auto liggen voor het geval er door de politie wordt gecontroleerd. Maar ook voor de APK-keuring moesten de gele platen gevoerd worden (die er direct na goedkeuring weer snel werden afgehaald). Dat hoeft dus nu allemaal niet meer!

U dient bij de RDW een aanvraag te doen in briefvorm en samen met de oude kentekenbewijsdelen op te sturen naar Veendam. U maakt € 39,- over en binnen 5 werkdagen worden u een nieuw kentekennummer toegewezen en een nieuw kentekenbewijs op creditcardformaat. De oude kentekenbewijzen krijgt u niet terug. Ook al omdat het voormalige kentekennummer niet meer zal bestaan! Voor meer informatie zie deze link.

Met vriendelijke groet,

Piet Aanraad

Vertegenwoordiger KNAC in Stichting Overleg APK

© 2017 Alfa Spider Register