Nieuws

Gepubliceerd: vrijdag 26 oktober 2018

E10, E5... wat nu met je oude Alfa?

 

Tanken 3

 

Een artikel over benzine voor klassiekers.

Zie ook de volgende website voor een overzicht van Ethanol vrije benzine:

https://vanderworp.org/nl/transport-benzine-e5-e10-ron95-of-ron98

 

Veel benzinemotoren in klassieke auto’s zijn ontwikkeld om te rijden op loodhoudende benzine. Die loodhoudende benzine is al sinds het midden van de jaren negentig van de vorige eeuw verboden, niet alleen omdat het giftig is, maar ook omdat lood neerslaat in de katalysator van een moderne auto, waardoor die zijn werking verliest. Benzines met loodvervanger zijn slechts mondjesmaat verkrijgbaar. Maar oudere motoren kunnen soms niet zonder lood of een loodvervanger omdat anders de niet-geharde klepzittingen van oude motoren beschadigen. Lood zat trouwens vooral in benzine om het octaangetal te verhogen, maar daarvoor zijn er inmiddels andere toevoegingen. Wie zelf een loodvervanger aan de benzine wil toevoegen heeft de keuze uit vele toevoegingen.

Of uw klassieker benzine met een hoog octaangetal nodig heeft, is meestal goed op te zoeken in het instructieboekje (indien nog aanwezig) of anders is er in literatuur wel wat over te vinden. Nederland heeft bovendien veel goede klassiekerbedrijven en goede merkenclubs die daarover kunnen adviseren.

Bio-ethanol

Het probleem waar klassieke auto’s vandaag de dag vooral last van hebben – en dat gaat nog erger worden – is de toevoeging van bio-ethanol aan benzine. Sinds enkele jaren wordt er aan Euro 95 bio-ethanol toegevoegd omdat deze brandstof de CO2-uitstoot bij de bron vermindert. Bij de groei van de planten waaruit deze bio-ethanol wordt vervaardigd wordt immers CO2 door die planten opgenomen. Bij het verbranden van bio-ethanol komt de CO2 weer vrij.

Het percentage van bijgemengde bio-ethanol in Euro 95 bedroeg in ons land tot voor kort maximaal 5 procent, maar dat gaat vanwege Europese richtlijnen stijgen naar maximaal 10 procent. Vandaar dat deze benzine op alle pompen in Europa op  termijn de nieuwe aanduiding E10 in een cirkeltje krijgt. Het betekent doodgewoon dat er tot 10 procent bio-ethanol kan zijn bijgemengd (meestal is dat ook zo).

Bio-ethanol is niet goed voor oude motoren. Grofweg kun je stellen dat motoren in auto’s van voor 2000 er niet goed tegen kunnen. Het materiaal waarvan de pakkingen zijn gemaakt, verschillende rubber onderdelen (slangen en membranen) en kurk en zink kunnen beschadigen door bio-ethanol. Hoe ouder de auto, hoe groter de kans op schade en problemen.

Brandstoftoevoeging

Veel eigenaren van klassieke auto’s tanken om problemen te voorkomen met bio-ethanol Super loodvrij 98 of een ander benzine met een hoog octaangetal (98 of hoger), maar alleen de aanduiding super of 98 octaan is geen garantie dat een benzine ethanolvrij is. De KNAC heeft brandstofmaat-schappijen gevraagd of ze nog benzine leveren die vrij is van bio-ethanol en dat blijken er nog drie te zijn. In alfabetische volgorde zijn dat BP Ultimate (98 octaan), Firezone Competition 102 (102 octaan) en Shell V-Power (98 octaan). Volgens Firezone zal dat nog lang zo blijven, omdat deze speciale benzines niet onder de richtlijnen vallen van de EU. 

Wie in zijn omgeving geen tankstation kan vinden dat ethanolvrije benzine verkoopt, kan een speciaal middel toevoegen aan de benzine dat de schadelijke effecten van bio-ethanol opheft. De KNAC biedt in haar webshop ook een middel aan dat de schadelijke effecten van bio-ethanol opheft en tevens als loodvervanger dient. Daarnaast is in de webshop een toevoeging te bestellen die de tank en het brandstofsysteem beschermt tijdens de winterstalling. De bio-ethanol in de benzine trekt namelijk water aan en dat kan roest veroorzaken in de benzinetank en schade veroorzaken in het brandstofsysteem. 

Bron: Knac, 26 oktober 2018

Gepubliceerd: woensdag 22 oktober 2014

4C Spider in aantocht.

Hij is er nu toch echt, de 4C Spider komt  begin volgend jaar. Deze Spider is niet echt een cabrio te noemen - meer een targa - maar in een compact middenmotor-pakketje als de 4C zouden we ook niet weten waar je een volwaardig cabriodak kwijt zou kunnen. Alfa Romeo heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om meteen een paar zaken aan de 4C te upgraden, zoals de velgen (18 inch voor, 19 inch achter) en de veelbesproken koplampen; de pokdalige led'jes worden nu door een glad doorzichtig huidje afgedekt. Oogt net even wat beter.

Ook experimenteert Alfa op deze Spider met een dual-stage uitlaatsysteem van titanium en koolstofvezel, gemaakt door motorfiets-herriespecialist Akrapovic. De auto is gehuld in speciale witte lak met drie lagen, en is uitgerust met een koolstofvezel omlijsting van de voorruit en rollbar. De aerodynamische kwaliteiten van de 4C zorgen ervoor dat de inzittenden op snelheid grotendeels uit de wind gehouden worden. Ondertussen blijft de downforce van de 4C coupé behouden.

De techniek van de 4C Spider is - heel voorspelbaar - gelijk aan die van de gesloten 4C: de 1.750 cc turbo-viercilinder levert 240 pk en is gekoppeld aan een zestraps TCT-bak met flippers. Uiteraard is er een DNA-knop aan boord om de reactie van de motor op je rechtervoet aan te passen aan je bui.

Wat dit pareltje moet gaan kosten in Nederland is nog volstrekt onbekend maar we zijn erg benieuwd wanneer we de eerste 4C Spider in ons midden mogen bewonderen.

Club Kalender

Bekijk alle evenementen
© 2022 Alfa Spider Register