Nieuws

Gepubliceerd: 31 december 2013

Alfa 4C spider gespot?

De ontwikkeling van een kleine Alfa Spider in samenwerking met het Japanse Mazda is inmiddels in gang gezet. In de strategie van Sergio Marchionne voor de terugkeer op de Amerikaanse markt is het Alfa Duetto-Mazda MX5 pro ject essentieel om door te dringen in het gewilde segment van de compacte cabrio.

In 2015 zou die Alfa Spider het 'zon'-licht moeten zien. Als belangrijkste uithangbord wordt in 2014 de Alfa 4C 1750 TBi in meerdere markten uitgebracht. In afwachting van de latere SUV, de Giulia of de Alfetta-169 modellen moet de 4C het te beperkte merkimago alvast zien te herstellen.

De eerste gelimiteerde 4C 'Launch Edizione' exemplaren zijn in november op het testcircuit Balocco afgeleverd aan de gelukkige eigenaren. Het ziet ernaar uit, dat met de huidige productiecapaciteit, met name vanwege het ultralichte carbon chassis, slechts 3500 4C's per jaar kunnen worden gemaakt (bij Maserati).

Qua verkoopaantallen gaat het goed voorlopig met die 4C, want de levering loopt reeds vele maanden vertraging op. CEO Harold Wester heeft zich daarover al verontschuldigd door de kopers een gelimiteerde, op naam gestelde, 1:18 BBR-Blue Moon 'Launch' aan te bieden (in GB).

Gespot: 4C Spider?

In fotoshopplaatjes is vaker gehint op een open 4C Spider of een versie met een uitneembaar targadak. Die open versie zou zelfs mogelijk als Abarth ooit het licht gaan zien. Het lijkt wat concreter te gaan worden: begin november spotte Walter Vayr (voor Autoblog.it) een matzwarte 4C met een vol beplakt camouflagedak. Gezien het stijve carbon chassis kan het dak makkelijk worden verwijderd om een open versie te creëren . Dan nog een ruimte vinden om dat dakje in op te bergen, want in een 4C zit sowieso niet veel kofferruimte. Canvas oproldak of kantel 'Vola'dak behoort tot de mogelijkheden. Op de spyshots van de afgeplakte motorkap zou ook nog een heuse spidervariant kunnen zijn verstopt. Alfa Romeo zelf heeft nog geen commentaar gegeven op deze 4C Targa-Spider ontwikkeling. Mechanisch zal dezelfde uitmonstering kunnen worden gebruikt als voor de coupé: 1750 TBi motor, 4 cilinder turbo, 240 PK, achterwielaandrijving, automatische transmissie met dubbele koppeling.

Te verwachten is dat de prijs voor een spider boven die van de coupé zal uitkomen, dus boven de € 60.000

 

Bron: Spiderama dec 2013. Autoblog.it, Autoitalia.nl