Nieuws

Nieuwe generatie in voorbereiding

De voorbereidingen op de productie van de eerste nieuwe generatie Alfa Romeo (na de 4C) zijn op verschillende plaatsen in Italië inmiddels in volle gang gezet.

Zo is er bij FCA in Cassino volgens de krant Corriere della Sera de hele maand juli geen Fiat Bravo of Lancia Delta meer geproduceerd en is de assemblage van de Giulietta op gefaseerde wijze verplaatst naar de assemblagelijn waar voorheen de Croma van de band rolde. Dit alles om plaats te maken voor de installatie van de nieuw te produceren Alfa Romeo (Giulia), eerste vrucht van project ‘Giorgio’. Dit nieuws komt een dag na Fiat’s nieuwe akkoord met de bonden naar buiten en sluit aan op de aankondiging her en der, dat Mirafiori maar ook Cassino nu betrokken gaan worden in het verder opvoeren van de productie voor de export van luxe Italiaanse auto’s. De eerste testexemplaren van de D-segment Alfa, worden overigens dit najaar op de weg verwacht.

Uit Brescia komt eveneens de bevestiging dat Cassino straks weer volop in bedrijf zal zijn. De firma Officine Meccaniche Rezzatesi, kortweg OMR, heeft een miljoenendeal kunnen tekenen voor de productie van hoogwaardige componenten voor de Fiat-fabriek in de regio Lazio. Het betreft onderdelen voor het chassis, de kooiconstructie, de stuurinrichting, de assen, cilinderkoppen, de behuizing voor transmissies en carterpannen. OMR kan rekenen op een opdracht van 60 tot 70 miljoen euro per jaar voor in ieder geval het komende decennium. OMR besluit daarom alvast 35 miljoen te investeren en neemt nog eens 200 man personeel aan. De firma uit Lombardije produceert hoogwaardige aluminium materialen en is actief op 10 locaties in het land en nog eens 6 in onder andere Amerika, India en Brazilië. OMR levert ook voor de merken Lamborghini, Bugatti, Bentley, VW en Audi voor de Volkswagen-groep. OMR is tevens al jaren partner van Fiat en levert ook voor Maserati en Ferrari. (bron: Autoedizione)

Club Kalender

Bekijk alle evenementen
© 2021 Alfa Spider Register