Nieuws

Het nieuwe nog te beleven elan van Alfa Romeo

Alfa Romeo ontwikkelt nieuwe motoren

Alfa Romeo wil niet alleen nieuwe modellen op de markt brengen maar ze ook voorzien van nieuwe motoren. Op het ontwikkelingsprogramma staan verschillende benzine- en dieselmotoren.

Een van de nieuwkomers wordt een 2,0 liter viercilinder turbobenzinemotor met MultiAir-technologie en variabele kleptiming. De motor krijgt de naam Global Medium Engine. De viercilinder krijgt vermogens variërend van 180 tot 330 pk en wordt gekoppeld aan een handgeschakelde of automatische transmissie, zo meldt Automotive News. Hij krijgt achter- of vierwielaandrijving. Een nieuwe dieselmotor komt er in de vorm van een geblazen 2,2 liter viercilinder met 135 tot 210 pk.

V6'en

Alfa Romeo zou verder in samenwerking met VM Motori een doorontwikkelde versie van de al bestaande 3,0 liter V6-dieselmotor willen uitbrengen. De motor levert in de Jeep Grand Cherokee en Maserati Ghilbi nu 275 pk, maar zou door aanpassingen zelfs 340 pk kunnen leveren. Een andere V6-motor staat ook op de agenda, alleen loopt die op benzine. Het moet een 2,9 liter twinturbo V6 worden met vermogens tot 480 pk.

Geen Giulia

De Italianen hebben ambitieuze plannen, want door 5 miljard euro te investeren moeten er acht nieuwe modellen komen. Dat allemaal met als doel om de verkopen te laten stijgen naar 400.000 auto’s per jaar vanaf 2018. Vorig jaar verkocht Alfa Romeo 74.000 auto’s.

Een van de auto’s wordt een vierdeurs sedan en komt in het tweede kwartaal van 2015. Het model wordt momenteel onder de codenaam 952 ontwikkeld. Op 24 juni 2015 vindt de onthulling plaats: precies op dezelfde dag dat het merk 105 jaar bestaat. Een naam staat nog niet vast, maar Giulia zou van de baan zijn.

© 2021 Alfa Spider Register