Nieuws

Een nieuwe Duetto op komst

Er sijpelen wat nieuwe details binnen over de toekomstige Alfa Romeo -Duetto- Spider, waarvan we exact een jaar geleden te weten kwamen dat deze in samenwerking met Mazda in Japan gebouwd zal worden en dat het model in 2015 debuteert. De nieuwe Spider wordt een strategisch zeer belangrijk mondiaal model voor Alfa Romeo en zal zich prijstechnisch onder de 4C (en 4C Targa/Spider) positioneren. Beide modellen zullen samen overigens het Milanese merk onmiskenbaar als sportief label herintroduceren aan de wereld.

De nieuwe Duetto is designtechnisch evenals de 4C, de Maserati Quattroporte en Ghibli, een project dat onder leiding van de voormalige Lancia-designer Marco Tencone tot stand zal komen. Italiaanse klasse en schoonheid, zullen dus naar verwachting opnieuw tot een uniek resultaat leiden. Het wordt volgens de Britse bron Autocar geen puur retromodel dat direct teruggrijpt op voorgaande Spider’s, maar een nieuw idee met het juiste historische DNA. Qua verhoudingen en bepaalde techniek, zal het nodige met Mazda gedeeld worden, zoals bijvoorbeeld de positionering van grille en de luchtinlaat aan weerszijden, die iets lager komen te zitten. Verder zal de auto maar weinig aan z’n Japanse neefje doen denken.

Meer details over de Alfa Romeo Spider 2015

Het ontwerp komt dus zoals eerder bekend werd niet van Pininfarina, die de prachtige Duettottanta Concept in 2010 creëerden (foto boven), maar is van Centro Stile Alfa Romeo zelf. Daarmee wordteen goede traditie helaas doorbroken. De nieuwe Spider wordt ongeveer 4 meter lang en 1,7 meter breed. De 1.4 TBI wordt zoals bekend een zeer belangrijk blok voor de verkoop, met een vermogen van 120 tot 170 pk. Bovenin zal ongetwijfeld met andere motoren gespeeld worden, zoals de 1750 TBI die ook in de 4C ligt. Vermoedelijk zal het totale gewicht van de achterwielaangedreven nieuwe tweezitter behoorlijk laag zijn, wat de prestaties uiteraard ten goede zal komen. Voor de lanceerdatum spreekt men over november 2015.

© 2021 Alfa Spider Register