Nieuws

Gepubliceerd: 26 november 2013

Nieuwe Spider

Wanneer zou Alfa Romeo nu eindelijk met een nieuwe Spider komen? In ieder geval circuleren al jaren de nodige beloftes, foto's etc. Het idee valt erg goed bij liefhebbers zoals onze clubleden. Ook over de naam Duetto Spider lijkt iedereen enthousiast en we vermoeden dat er vanaf nu tot aan de daadwerkelijke presentatie de geruchtenstroom op gang zal komen. Een aantal feiten zijn er wel maar nu zouden ook de motoren al bekend zijn.

Dat Alfa Romeo met een nieuwe Spider gaat komen valt erg goed bij liefhebbers van het merk, dat lezen we bij clubs en horen we van gelijkgezinden. Ook over de naam Duetto Spider lijkt iedereen enthousiast en we vermoeden dat er vanaf nu tot aan de daadwerkelijke presentatie een flinke geruchtenstroom op gang zal komen. Een aantal feiten zijn er wel maar nu zouden ook de motoren al bekend zijn.

We moeten toegeven dat als je het huidige aanbod van motoren van de Fiat Groep bekijkt er wel een aantal voor de hand liggende keuzes zijn voor de nieuwe Duetto. Aangezien de Duetto Spider onder de 4C Spider geplaatst zal worden is het een logisch verhaal dat er voor kleinere motoren gekozen zal worden. Vandaag gaat het nieuws rond dat de Duetto Spider gebruik gaat maken van 1.4 MultiAir motoren met vermogens van 135 en 175 pk. Een prima keus want met een erg ligt platform dat de Duetto zal delen met de nieuwe Mazda MX-5 is dat voldoende voor een lekker sturende open sportwagen.

De huidige MX-5 weegt exact 1.000 kg en met alle ontwikkelingen van tegenwoordig is het niet uitgesloten dat de opvolger de drie cijfers in duikt. Met een lichte motor als de 1.4 MultiAir en achterwielaandrijving moet het wel een ontzettend lekker sturend karretje worden! Als topper komt er wellicht een QV met 1750 TBi motor die ruim meer dan 250 pk zal hebben. Kortom: we tellen de dagen af tot eind 2014, dan wordt de Spider gepresenteerd.