Skip to main content

Welke spiders rijden bij ARSR

In aug 2012 heeft de secretaris van het Alfa Spider Register een inventarisatie gemaakt.

Daarmee ontstaat een beeld van de Spiders die er bij het ARSR rijden.

Als eerste onderstaand het aantal Spider per categoriën die de FEHAC vraagt voor de afdracht van de contributie;

  • 266 Spiders ouder dan 25 jaar
  • 199 Spiders ouder dan 15 jaar
  • 63 Spiders jonger dan 15 jaar

Er reden bij onze club dus 528 Spiders welke ingedeeld kunnen worden in één van bovengenoemde categoriën. In totaliteit reden er in 2012 530 Spiders, echter van 2 Spiders is onvoldoende bekend om deze in te delen. Daarnaast zijn er 16 leden die op dit moment (nog)geen Spider hebben.

Van het aantal leden staan er 43 dames geregistreerd, meer dan voldoende om jaarlijks de Ladies Day te organiseren.

Aantal Spiders per model

In totaal rijden er dus 530 Spiders, uit onderstaande grafiek blijkt dat de Code Tronca wat het aantal betreft, als model het meest vertegenwoordigd nipt gevolgd door Type 4. Kijken we echter naar de tijd waarin een model geproduceerd is dat wint toch Type 4. 

 

image001

  

Spiders naar model en motor.

Ondanks dat (nog)niet alle gegevens van de bijbehorende motoren bekend zijn, vandaar de ??, onderstaand een overzicht van het aantal per model en per motor

image002

 

Spiders per jaartal

Onderstaande tabel geeft het aantal Spiders per jaartal weer de oudste 2 zijn van 1959 en de laatste versie is van 2010.

image003

 

In welke kleuren zijn onze Spider gespoten

Als je weleens een evenement hebt bezocht of je bekijkt eens wat foto’s op de website dan moet je constateren dat ook de Italianen driftig bezig geweest zijn met het mengen van kleuren. Zo zijn er tal van blauwe, groene en bijv gele kleuren, om het een beetje overzichtelijk te houden zijn alle kleuren blauw onder het zelfde kopje gezet, zo ook de kleuren groen en geel.

image004image005

Helaas niet in de juiste kleurstelling ;-)

Rood per type Spider

Zoals wellicht verwacht is bijna de helft (261) van onze Spiders rood gekleurd.

Als we deze kleur wat verder uitsplitsen en de modellen daar tegen afzetten dan zien we dat Spider Type 4 met 95 veruit het meest rood gekleurd zijn, de Coda Tronca 69 stuks  is een goede tweede.

 

image006image007

 

Het is de bedoeling deze informatie regelmatig te updaten zodat het een dynamisch karakter krijgt en voor een ieder die daar belangstelling in heeft zo nu en dan bekeken dan wel geraadpleegd kan worden. Mochten er onvolkomenheden instaan of iemand kan mij aangeven wat bijv. de produktieaantallen van de 916 zijn laat dat dan even weten via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Arie de Bruin

Secretariaat & ledenadministratie

Club Kalender

Bekijk alle evenementen

Advertentie