Afdrukken

Omschrijving

Alfa Romeo Spider serie 4, 2.0 liter injectie, rood met beige interieur. Origineel NL geleverd en sluitende NAP-kilometerstand.

Heerlijk te rijden klassieker en door zijn stuurbekrachtiging, elektrische ramen toch wat moderne gemakken. Super betrouwbaar door moderne techniek.

Auto verkeert in topstaat, gekocht in 2021 van de 2e eigenaar. De 1e eigenaar heeft hem 20 jaar vertroeteld, de 2e 10 jaar. Altijd binnen gestaan en dat is te zien. Hij is een keer overgespoten, het dakje is waarschijnlijk nog origineel, dus verouderd maar nog steeds waterdicht. Tonneaucover voor de kap in beige ook aanwezig.

Technisch is de auto perfect, geen roest, ook niet op de bodem en de dorpels, waar toch vaker problemen zijn bij oudere spiders. Alles functioneert, zoals de elektrische ramen, radio, dashboardverlichting etc, alleen de elektrische spiegelverstelling hapert af en toe, maar dat kan opgelost worden door met de hand de spiegels te verstellen.

Onderstel is aangepast met Koni schokdempers (rood) met originele veren, dus niet verlaagd. De auto staat op GTA replica wielen van Alfaholics 15” met nog perfecte Pirelli banden. Originele velgen zijn in 2022 geheel ontlakt en opnieuw gepoedercoat, staan nog in de folie in de stalling. Onderstel is verder voorzien van nieuwe rubbers in de T-bar, waardoor de wegligging een stuk is verbeterd. Auto is voorzien van een chip door Squadra Tuning, wat hem iets meer vermogen geeft, maar vooral meer koppel wat soepeler rijdt in de lage toeren (129pk en 181Nm). Uitlaat heeft geen einddemper, maar is voor de rest origineel, dus een mooi maar zeker niet storend geluid.

Voorzien van het originele stuur en de originele pook, dat zie je nog wel eens anders, maar eigenlijk is dit gewoon het mooiste. Bovendien zijn originele onderdelen niet zonder meer verkrijgbaar tegen een schappelijke prijs. Tevens voorzien van periode-correcte radio van Clarion met cassette (destijds zo leverbaar als optie op de Spider). Radio van JVC met CD-speler en USB is ook aanwezig.

Werkend stil alarm met startonderbreking en afstandsbediening.

APK tot 23-5-2023, om de 2 jaar. Onderhoud afgelopen 11 jaar aantoonbaar en bij specialist uitgevoerd.

Ik verkoop hem omdat ik een andere klassieke Alfa heb gekocht en ook al een 33QV uit 1986 heb staan, de opslagruimte laat niet toe alles te houden helaas.

Ik heb er nog een bakje met reserve-onderdelen bij (waaronder een achterlicht etc) en een windscherm. Dat windscherm verhoogt het comfort op de snelweg bijzonder

Contact

Niels Klevant
Email: clklevant@gmail.com
Spider S4 1991Spider S4 1991Spider S4 1991Spider S4 1991Spider S4 1991

Club Kalender

Bekijk alle evenementen
© 2022 Alfa Spider Register