Het 2019 buitenlandevenement ziet er inhoudelijk heel erg interessant uit. Maar, voor mij is nog wat meer nodig om mij over de streep te helpen. Dat heeft beetje te maken met de prijs, en dat geldt wellicht ook voor anderen. Ik hoor namelijk al enige jaren van sommige leden dat die de buitenlandevenementen inmiddels nogal duur vinden. Even snelle berekening: een 4 sterren kamer voor 2 pax op basis van LO en diner hoeft echt niet meer dan €200 te kosten. Daar is voor groepen nog wel een korting van ca 7% op te behalen. Die korting is uit mijn eigen ervaring meer dan voldoende om de voorbereidingskosten te dekken bij 50-60 deelnemers. Hotel voor 2 pax 7 nachten en voorbereidingskosten komt dus op max €1400. Dus, jongens en meisjes, wat krijg ik extra voor €450 (of meer) voor 2pax? En, wellicht in vervolg ook eens kijken of iets te organiseren is voor leden die het echt wat duur vinden, voor 2020 bijvoorbeeld?

Vandaag ter hoogte van Wallingford, flitste rode coda tronca tegemoet. Uiteraard zwaaien van beide kanten.

Vandaag, oncoming traffic: zwarte Brera Spider! Verder zijn Alfatjes nog steeds schaars. Morgen rit naar St. Mary Mead.

Na 4 dagen ZO Engeland de 1e spider gespot: rode Brera 2.2 in Marlborough in front of `The Polly Tearooms waar Kate in haar schooltijd high tea placht te consumeren. Verder vrijwel geen alfa's te zien.

Na de recente MR-a wijziging was het niet mogelijk om in de Open Street Map (de enige kaart die beschikbaar is voor Basic gebruikers) een routepunt het label "Overslaan" te geven ( in de andere kaarten, voor GOLD leden, kon dit wel). Hebben we gemeld aan de ontwikkelaars. Sinds vandaag is dat gerepareerd.

Hoor heel soms klacht dat enkele routepunten niet verbonden zijn na overbrengen naar navigatieapparaat. Dat lijkt maar zo wanneer de rest wel verbonden is; de ogenschijnlijk niet verbonden punten zijn verbonden via een ander deel van de route.
Check dan eerst of je meest recente kaart hebt. Daarna eventueel routepunten wat verplaatsen om de route "goed" op zijn plek te krijgen.
Toch nog vaak problemen? Stap dan over op MyRoute-app in combinatie met MyRoute-app Navigation.
Nee, ik heb geen aandelen MR-a, krijg ook geen commissie, maar, gemak dient de mens.

Vandaag mijn MR-app gratis Basic abonnement toch maar omgezet in betaald Gold abonnement. Na de MR-a wijziging van afgelopen week vond ik het ontbreken van Streetview in de Basic versie wel erg onhandig voor het visueel checken van wegen. Ook geeft Open Street Map wel relatief vaak onbegaanbare wegen aan. Met Gold hoef ik voor maken van eigen routes alleen maar de HERE kaart te gebruiken en is de route gelijk helemaal OK voor MR-a Navigation.

Wellicht ten overvloede: TomTom-rijders check route op mydrivetomtom.com, Garminrijders check route met Basecamp

Door de MR-a wijziging ziet bij een Basic Abonnement de route er niet geheel goed uit bij de berekening via OSM (en iets anders gaat niet bij Basic). Tussen punten 11, 12 en 13 wordt geen route aangegeven. Echter: de route is wel OK wanneer je MyRoute-app Navigation op je telefoon (of tablet) gebruikt. Ik vermoed dat het na overbrengen naar Garmin of Tomtom ook goed zal gaan.

Paul van Noort Bedoelde dus de Zon. zee en zand route 4 maanden geleden
loader
loader
Attachment

MyRoute-app is ineens gewijzigd. In basic is Open Street Map (OSM) de standaard. Voor Google Maps moet je nu ook een GOLD abonnement hebben. Er zit nog wel een foutje voor OSM in MR-a: Routepunt overslaan werkt daar (nog) niet. Heb ontwikkelaars hierover bericht.

Paul van Noort Ik zie nu dat in Basic Streetview ook niet meer beschikbaar is. Waarschijnlijk omdat nu voor Googlemaps betaald moet worden. Ook in TyreTo Travel is... Toon meer 4 maanden geleden
loader
loader
Attachment
© 2018 Alfa Spider Register