Wellicht zijn binnenkort problemen voorbij met plotseling stand-by stand op Androids bij gebruik van Navigation. Kreeg zojuist onderstaande bericht van Navigation ontwikkelaars:
Beste Paul van Noort,
Hartelijk bedankt voor deze informatie. Dat helpt ons weer.
Ik hoop dat wij op heel korte termijn de update kunnen aanbieden.
Met vriendelijke groeten,
Lead developer MyRoute-app
Op Ma, 23 Sep at 7:16 PM , Paul van Noort <p.vannoort1948@kpnmail.nl> schreef:
Goedenavond,
afgelopen weekend 2 maal rit van ca 100 km, gedurende ca 1,5 uur, met A naar B navigatie. Bij beide ritten geen zwart scherm. Voorlopig ziet et er dus naar uit dat alleen bij meer-punts routes scherm op zwart gaat.
Met vriendelijke groet
Paul va Noort

Patrick Schoolaert en 16 anderen zijn lid geworden van de groep Routes met je navigatieapparaat 29/09/2019

Voor wie moeite heeft om routes vanuit MyRoute-app op zijn TomTom te krijgen; onderstaande bericht kreeg ik van Jeroen Snoek (1 van de Giro di Voorne-Puttenroutemakers):
Hoi Paul,
Ik kan niet spreken voor alle TomTom gebruikers, maar mijn manier is als volgt.
Vanuit de MyRoute app kies ik opslaan als gpx 1.1. In TomTom Mydrive importeer ik dan de gpx 1.1. Ik krijg dan een track en een route. De route gebruik ik niet.De track laad ik uiteindelijk in de TomTom zelf met de MyDrive connect software. Op de TomTom kaart valt nu te zien dat de goede track is weergegeven, ondanks dat de onderliggende kaart niet klopt met de werkelijkheid.
Groeten,
Jeroen

Paul van Noort Zie ook: "Routes sent from MRA to TomTom MyDrive not available via MyDriveApp on Android smartphone device" in MR-a Forum Zelfhulp NL versie. Let op deze... Toon meer 6 maanden geleden
loader
loader
Attachment

Heb nu behoorlijk antwoord van MR-a en Navigation ontwikkelaars over het routepunt overslaan probleem in Navigation:
" Hartelijk bedankt voor uw engelengeduld. Ik vind het terecht kritiek wat u hier uit en snap derhalve ook de verwarring. Binnen de navigatie-app zien wij helaas technisch nog geen mogelijkheid om tussen routepunten in de "overslaan" functie te honoreren. Dit was voor ons geen reden om deze functionaliteit niet meer aan te gaan bieden en anderen daarmee teleur te stellen. Zoals gewoonlijk zal ik vragen om dit door onze customer support manager te noteren. Wij bekijken deze notities periodiek om te bepalen waar onze prioriteiten liggen.
Met vriendelijke groeten,
Lead developer MyRoute-app "
Voorlopig is dus de enige oplossing om routepunt te plaatsen vlak voor en direct na het problematische routedeel.

De Nieuwkomersrit staat op MyRoute-app.
Nog even algemeen advies: check of de routepunten op jouw kaart op de weg staan en op de juiste weghelft. Voor Navigation gebruikers: als het goed is heb je bij instellingen staan dat routepunten automatisch op de weg staan, dan alleen even checken of ze op de juiste weghelft staan (kan je zien aan de routelijn bij verkeerde weghelft is die minder transparant).
Specifiek voor deze rit voor Garmin en Navigation gebruikers: HERE kent geen begaanbare weg in Elburg tussen punt 17 en 18, bij punt 17 gewoon weg vervolgen dan kom je vanzelf bij punt 18. In Here Mapcreator was deze fout al gecorrigeerd, maar is kennelijk nog niet doorgevoerd in de kaarten, kan maanden duren.

Ook uitgevonden hoe je HERE kaartfouten kan door geven: via mapcreator.here.com

Het antwoord van de MR-a en Navigation ontwikkelaars op het "Overslaan" probleem is nog niet geheel naar mijn zin. Ook bleek mij bij de IOS versie van Navigation een manco te zijn: na openen van de route leidt drukken op de Naar routebewerker knop tot afsluiten van het hele systeem. Daar werken ze nog aan.

Paul van Noort Vanaf IOS v1.0.15 werkt de naar Routebewerkerknop weer naar behoren. 11 maanden geleden
loader
loader
Attachment

MR-a heeft de mogelijkheid een routepunt het label "Overslaan" te geven. Dat gebruik je niet erg vaak, maar is handig wanneer de kaart bijvoorbeeld een pontveer niet kent. Zonder het label " Overslaan" bij het routepunt bij het pontveer zal de route via de dichtstbij zijnde brug lopen. Met het label "Overslaan" dwing je de route via het veer. Ook handig bij kaartfouten.
Echter, bij de laatste versies van MR-a Navigation (zowel Android als Apple) wordt dit label niet overgenomen. Is gisteren gemeld aan de onwikkelaars.

© 2020 Alfa Spider Register