Hilbert &.Joke en 25 anderen zijn lid geworden van de groep Routes met je navigatieapparaat 10/04/2022

In de laatste Spiderman werd opgemerkt dat we wat grijzer geworden zijn. Misschien ook wat kippiger? Navigatieschermpje toch wat klein? Weet dan dat MyRoute-app Navigation ook draait op je tablet (I-pad nog niet geprobeerd).

Paul van Noort Stomme autocorrectie. Spiderman!!!! 2 maanden geleden
loader
loader
Attachment
Paul van Noort Nee nee nee Spiderpijama! 2 maanden geleden
loader
loader
Attachment
Gaico & Monique Hofstra Reken ik goed? 2 maanden geleden
loader
loader
Attachment

Voor degenen die clubritten ontwerpen vanaf de computer: uiteindelijk wil je voor de oold skoel rijders, jaja die zijn er nog, ook een papieren versie maken. Dan kan in MR-a door om te zetten in pdf bestand. Zo'n bestand vraagt vaak flink editen. Wellicht vind je het handiger om een routeyou account te maken (routeyou.com) en de route van daaruit om te zetten in links rechts route. Teksten richting aanwijzingen lijken logischer dan vanuit MR-a. Wellicht nog wel opschonen nodig om overbodige aanwijzingen er uit te halen. Routeyou geeft ook bezienswaardigheden langs de route.

Alle tips en trucs uit posts vanaf februari 2016 tot nu zijn verzameld in een pdf bestand in het ledenmenu www.alfaspider.com/images/stories/downloads/Adviez…

Floris & Hanneke Of met de volgende link: www.alfaspider.com/leden/my-route-app 9 maanden geleden
loader
loader
Attachment

soms kom je interessante routes tegen op googlemaps, er zijn heel veel ingewikkelde trucs om die om te zetten naar een gpx geschikt voor MR-a
echter de meest eenvoudige is: googlemaps link plakken in mapstogpx.com/ klik op “let’s go” en je krijgt een gpx bestand dat prima door MR-a gebruikt kan worden

MRA kent nu 2 soorten routepunten, maar wellicht had je dat al gezien: viapunten en vormingpunten. Te herkennen als handje (viapunt) en ballonnetje (vormingpunt). Wanneer je Navigation gebruikt in de modus routepunten automatisch overslaan bij afwijken van de route, dan worden viapunten niet en vormingpunten wel overgeslagen. In MRA kan je de status wijzigen door op routepunt te klikken en de knop vorming/via vindt je bij de overige opties. Start en eindpunten zijn altijd (automatisch) viapunten.
De vraag is nu of via en vorming punten zich in Garmin gedragen als harde en zachte routepunten. Weet iemand al hoe dat zit bij Tomtom?

Gaico & Monique Hofstra Paul,
gisteren met mijn TomTo Go (Android) een route met de twee verschillende punten gereden. TT ziet geen verschil in de beide soorten. Wanneer ik een...
Toon meer
1 jaar geleden
loader
loader
Attachment

Giro routes al opgehaald van MR-a? Laad je satnavje met de routes en check of het verloop op je contraptie toch een beetje anders is dan op MR-a. Gebeurt soms.

Wellicht zijn binnenkort problemen voorbij met plotseling stand-by stand op Androids bij gebruik van Navigation. Kreeg zojuist onderstaande bericht van Navigation ontwikkelaars:
Beste Paul van Noort,
Hartelijk bedankt voor deze informatie. Dat helpt ons weer.
Ik hoop dat wij op heel korte termijn de update kunnen aanbieden.
Met vriendelijke groeten,
Lead developer MyRoute-app
Op Ma, 23 Sep at 7:16 PM , Paul van Noort <p.vannoort1948@kpnmail.nl> schreef:
Goedenavond,
afgelopen weekend 2 maal rit van ca 100 km, gedurende ca 1,5 uur, met A naar B navigatie. Bij beide ritten geen zwart scherm. Voorlopig ziet et er dus naar uit dat alleen bij meer-punts routes scherm op zwart gaat.
Met vriendelijke groet
Paul va Noort

© 2022 Alfa Spider Register