MRA kent nu 2 soorten routepunten, maar wellicht had je dat al gezien: viapunten en vormingpunten. Te herkennen als handje (viapunt) en ballonnetje (vormingpunt). Wanneer je Navigation gebruikt in de modus routepunten automatisch overslaan bij afwijken van de route, dan worden viapunten niet en vormingpunten wel overgeslagen. In MRA kan je de status wijzigen door op routepunt te klikken en de knop vorming/via vindt je bij de overige opties. Start en eindpunten zijn altijd (automatisch) viapunten.
De vraag is nu of via en vorming punten zich in Garmin gedragen als harde en zachte routepunten. Weet iemand al hoe dat zit bij Tomtom?

Gaico & Monique Hofstra Paul,
gisteren met mijn TomTo Go (Android) een route met de twee verschillende punten gereden. TT ziet geen verschil in de beide soorten. Wanneer ik een...
Toon meer
3 weken geleden
loader
loader
Attachment
Jaap Thieme en 19 anderen zijn lid geworden van de groep Routes met je navigatieapparaat 08/11/2020

Giro routes al opgehaald van MR-a? Laad je satnavje met de routes en check of het verloop op je contraptie toch een beetje anders is dan op MR-a. Gebeurt soms.

Wellicht zijn binnenkort problemen voorbij met plotseling stand-by stand op Androids bij gebruik van Navigation. Kreeg zojuist onderstaande bericht van Navigation ontwikkelaars:
Beste Paul van Noort,
Hartelijk bedankt voor deze informatie. Dat helpt ons weer.
Ik hoop dat wij op heel korte termijn de update kunnen aanbieden.
Met vriendelijke groeten,
Lead developer MyRoute-app
Op Ma, 23 Sep at 7:16 PM , Paul van Noort <p.vannoort1948@kpnmail.nl> schreef:
Goedenavond,
afgelopen weekend 2 maal rit van ca 100 km, gedurende ca 1,5 uur, met A naar B navigatie. Bij beide ritten geen zwart scherm. Voorlopig ziet et er dus naar uit dat alleen bij meer-punts routes scherm op zwart gaat.
Met vriendelijke groet
Paul va Noort

Voor wie moeite heeft om routes vanuit MyRoute-app op zijn TomTom te krijgen; onderstaande bericht kreeg ik van Jeroen Snoek (1 van de Giro di Voorne-Puttenroutemakers):
Hoi Paul,
Ik kan niet spreken voor alle TomTom gebruikers, maar mijn manier is als volgt.
Vanuit de MyRoute app kies ik opslaan als gpx 1.1. In TomTom Mydrive importeer ik dan de gpx 1.1. Ik krijg dan een track en een route. De route gebruik ik niet.De track laad ik uiteindelijk in de TomTom zelf met de MyDrive connect software. Op de TomTom kaart valt nu te zien dat de goede track is weergegeven, ondanks dat de onderliggende kaart niet klopt met de werkelijkheid.
Groeten,
Jeroen

Paul van Noort Zie ook: "Routes sent from MRA to TomTom MyDrive not available via MyDriveApp on Android smartphone device" in MR-a Forum Zelfhulp NL versie. Let op deze... Toon meer 2 jaar geleden
loader
loader
Attachment

Heb nu behoorlijk antwoord van MR-a en Navigation ontwikkelaars over het routepunt overslaan probleem in Navigation:
" Hartelijk bedankt voor uw engelengeduld. Ik vind het terecht kritiek wat u hier uit en snap derhalve ook de verwarring. Binnen de navigatie-app zien wij helaas technisch nog geen mogelijkheid om tussen routepunten in de "overslaan" functie te honoreren. Dit was voor ons geen reden om deze functionaliteit niet meer aan te gaan bieden en anderen daarmee teleur te stellen. Zoals gewoonlijk zal ik vragen om dit door onze customer support manager te noteren. Wij bekijken deze notities periodiek om te bepalen waar onze prioriteiten liggen.
Met vriendelijke groeten,
Lead developer MyRoute-app "
Voorlopig is dus de enige oplossing om routepunt te plaatsen vlak voor en direct na het problematische routedeel.

De Nieuwkomersrit staat op MyRoute-app.
Nog even algemeen advies: check of de routepunten op jouw kaart op de weg staan en op de juiste weghelft. Voor Navigation gebruikers: als het goed is heb je bij instellingen staan dat routepunten automatisch op de weg staan, dan alleen even checken of ze op de juiste weghelft staan (kan je zien aan de routelijn bij verkeerde weghelft is die minder transparant).
Specifiek voor deze rit voor Garmin en Navigation gebruikers: HERE kent geen begaanbare weg in Elburg tussen punt 17 en 18, bij punt 17 gewoon weg vervolgen dan kom je vanzelf bij punt 18. In Here Mapcreator was deze fout al gecorrigeerd, maar is kennelijk nog niet doorgevoerd in de kaarten, kan maanden duren.

Ook uitgevonden hoe je HERE kaartfouten kan door geven: via mapcreator.here.com

© 2021 Alfa Spider Register