Noorder Kempenrit
juni 02

Noorder Kempenrit

rit door de Belgische Kempen

 

rit door de Belgische Kempen

 • Deze dag zal weer een bijzonder dag worden.

  We starten onze rit in Retie, in Taverne Berkenhof op camping Berkenstrand wij verwelkomen jullie daar met een ontbijtje. Er is die dag ook een rommelmarkt dus kom op tijd want er is veel te zien. U kunt natuurlijk ook met een tentje overnachten (een aantal leden hebben hier al enige ervaring mee ;-)) Rond 11 uur starten we onze rit. U kunt vervolgens de Abdij van Postel bezoeken, deze ligt zeer dichtbij de startlocatie!

  Abdij van Postel  figureert in tevens in de Efteling attractie Villa Volta.  de Abdij speelde eengrote rol in het fictieve verhaal rondom Hugo van den Loonsche Duynen en zijn vervloekte villa. In zijn roversdagen als voorman van de Bokkenrijders plunderden Hugo en zijn mannen op een kwade dag de abdij leeg, wat uiteindelijk leidde tot de vloek die tot op de dag van vandaag op Hugo's schouders rust.Zoals gezegd, de abdij bestaat echt en stamt uit 1135. Door de eeuwen heen is de abdij uitgebreid en verbouwd en de abdij is nog steeds actief; circa dertig Norbertijnen wijden zich er dagelijks aan het vrome kloosterleven. U kunt de abdijwinkel bezoeken, hier vind u vanzelfsprekend abdijbier maar ook een kruidentuin waar de broeders tinctuur en crèmes van maken.

  Vervolgens rijden we door het Brabantse land on daarna de grens weer over te gaan naar Turnhout waar we op eigen gelegenheid zullen lunchen. Deze dag staat in het teken van oldtimers. de hele markt is gereserveerd en wij zijn welkom vanaf 13.uur, we parkeren onze spidertjes om daarna lekker te lunchen. De horeca is op de hoogte van onze komst.

  Hierna rijden we door richting Herentals waar we nog een eindborrel drinken in een Italiaans restaurant.


 • Categorie
  Ritten
 • Datum en tijd
  02 juni om 09:30 - 02 juni om 17:00
 • Locatie en volledig adres
  Taverne Berkenhof, Berkenstrand, Brand 76-78, 2470 Retie
 • Evenement beheerders
  Evenementencommissie
© 2019 Alfa Spider Register