• Castelli nel Limburgo sud rit


  Met onze mooie Italiaanse bolides gaan we een rit maken op stand. We gaan een mooie tocht maken door “oos limburgs landj” waarbij we een gedeelte van de vele kastelen die onze provincie rijk is, zullen passeren.

  Sinds mensenheugenis vormen kastelen een markant decor in het Limburgs landschap. Ze zijn onherroepelijk verbonden met het beeld van Limburg. In heel het zuiden van onze provincie sieren ze de omgeving. Robuust en opvallend, dan weer verscholen tussen het groen. Juweeltjes met de sfeer en mystiek van lang vervlogen tijden.

  De kastelen in Limburg zijn over het algemeen niet zo groot, maar met 50 stuks alleen al in zuid- Limburg wel indrukwekkend veel. Sommige kastelen zijn open voor publiek als hotel of restaurant, anderen zijn nog bewoond door kasteelheren en -dames. We zullen er een heel aantal goed kunnen zien bij het langs rijden, voor anderen zul je even moeten uitstappen als je ze wilt zien liggen in hun vaak groene omgeving.

  De dag zal om 10 u starten bij Kasteel Terborgh (Heisterbrug 119, 6365 CC Schinnen) met koffie, thee en natuurlijk Limburgse vlaai. Waarna we rond 11 uur vertrekken voor onze rit. Na ongeveer anderhalf uur komen we langs een pup-op ijskraam waar we in de zomer altijd graag een half uurtje voor rijden om een ijsje te eten. Super lekker!!!. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen om alleen een gezonde lunch te gebruiken in een van de vele gelegenheden die je langs de route tegen komt. De Lunch is op eigen kosten en op eigen gelegenheid. In de routebeschrijving zullen we wat suggesties geven hiervoor.

  Na de lunch vervolgen we de route en zullen in stijl eindigen bij kasteel Limbricht. Dit is voor sommigen van jullie een bekende plek omdat we daar 2 jaar geleden ook geëindigd zijn. Hier kunnen we even een drankje drinken en napraten alvorens iedereen weer huiswaarts gaat.

  Voor degenen die er weekendje van willen maken zijn er in de buurt van Schinnen verschillende leuke B&B’s. Bijv in Schinnen, Munstergeleen, Oirsbeek, Puth, Spaubeek, Beek. Dit zijn allemaal dorpjes die ongeveer 10 min rijden van Schinnen af liggen.

  Heenreis vanuit het noorden (A2):

  A76 afslag Spaubeek, bij verkeerslichten rechts

  Na ca. 500m, bovenaan het heuveltje naar links (Op het Veldje)

  Deze weg 2 km blijven volgen, Spaubeek uit, na spoorwegovergang rechts, door het bos (weg verandert 5 x van naam). Aan uw rechterkant ziet u kasteel Terborgh liggen.

  Heenreis vanuit het Oosten (Duitsland): A76 afslag Spaubeek, einde rechts, weg volgen, na ca. 1,5km ziet u kasteel Terborgh aan de rechterkant liggen • Categorie
  Ritten
 • Datum en tijd
  26 juni om 10:00 - 26 juni om 16:00
 • Locatie en volledig adres
  Kasteel Terborgh, Heisterbrug 119, 6365 CC Schinnen
 • Evenement beheerders
  Evenementencommissie
© 2022 Alfa Spider Register