Skip to main content
 • Dit keer een wat andere rit in de omgeving Nijmegen. Er zijn een paar bekende locaties in de route opgenomen, maar ook locaties waar we nog nooit eerder zijn geweest. Het wordt in ieder geval een afwisseling van diverse landschappen: water, vergezichten, dijken, maar ook bossen, heuvels en kastelen.

  Gestart wordt in Cuijk (Hotel van der Valk). Na vertrek volgen de we de Maas richting Grave. In een landschap met rivieren, dijken en mooie vergezichten maak je kennis met het land van Maas en Waal. Nabij Weurt steken we de Waal over via de prachtige brug “De snelbinder”. In Lent buigen we af richting Bemmel en volgen de Rijn over de dijk stroomopwaarts. Dit gebied is niet zo bekend, maar is desalniettemin prachtig. Wie het wil kan een tussenstop maken in Doornenburg bij het kasteel (horeca aanwezig). Met de veerdienst Pannerden steken we de Nederrijn over en gaan richting Tolkamer en het bekende plaatsje Lobith wat iedereen wel kent maar er waarschijnlijk nog nooit geweest is. We pakken een stukje Duitsland mee en rijden door Emmerich, steken de Rijn over via de “Golden Gate” en zetten koers naar Kleve. Via het “Reichswald” gaat het dan richting Gennep en Groesbeek waar we nog wat bossen en heuveltjes meepikken. Het eindpunt waar we naborrelen is in Mook (Herberg Restaurant ’t Zwaantje)

  De lunch is op eigen gelegenheid en op eigen kosten. In de routebeschrijving zullen wat suggesties gedaan worden voor interessante stops onderweg.

  Einde ca 16.00 uur

  Herberg Restaurant 't Zwaantje

  Groesbeekseweg 106, 6585 KH Mook


 • Categorie
  Ritten
 • Datum en tijd
  07 aug om 10:00 - 07 aug om 16:00
 • Locatie en volledig adres
  Hotel Van der Valk Cuijk, Raamweg 10, 5431 NH Cuijk
 • Evenement beheerders
  Evenementencommissie