Frieslandrit
apr 22

Frieslandrit "Fryslân Boppe"

Bijzondere startlocatie, afwisselend landschap!

 

Bijzondere startlocatie, afwisselend landschap!

 • De Frieslandrit hebben we klaar. Wij hebben getracht er een gevarieerde en mooie rit van te maken. De pleisterplaatsen zijn besproken.

  • Onze amico dell’Alfa Romeo “Rob Hiemstra” heeft inmiddels de rit voor/proef-gereden en door zijn opmerkzaamheid zijn er een paar correcties aangebracht.   Wij starten vanuit de "Blokhuispoort" in de "Culturele Hoofdstad van Europa 2018" Leeuwarden. De Blokhuispoort was de oude gevangenis van Leeuwarden en is nu in gebruik als multifunctioneel-centrum. Het voormalige cellencomplex is in gebruik genomen door kleine zelfstandigen en kunstenaars. Maar ook is er nu de bibliotheek in gevestigd met een café (de Bak), een restaurant (Proefverlof) en een Hostel (Alibi) waar je kunt overnachten.
  • Wij hebben toestemming gekregen om onze spiders op de binnenplaats van de Blokhuispoort te parkeren. De ochtendrit begint met een stukje “open landschap” dat overgaat in een “coulissen landschap” (de Friesche Wouden) dat weer overgaat in de bosrijke omgeving van Beetsterzwaag. In restaurant “Princenhof” dat in het natuurgebied “de Alde Feanen” ligt, direct aan het water staat ons een prachtig lunchbuffet te wachten. De ochtendrit is + 90km die je binnen 2 uur kunt rijden. De middagrit gaat eerst door “open landschap” wat op het laatste stuk weer overgaat in een meer begroeide en bosrijke omgeving en is + 60 km waar je 1.20 uur over doet .
                                        

  Omdat Leeuwarden in 2018 de "Culturele Hoofdstad van Europa" is , worden er in deze periode veel bezoekers verwacht.  Tijdig een overnachting reserveren wordt aangeraden voor diegenen die een dag eerder willen komen. Een goedkoop en apart adres is de Blokhuispoort. In de Blokhuispoort is een deel van het cellencomplex geschikt gemaakt om te overnachten.Zie hiervoor www.alibihostel.nl. 

  De eindlocatie is het "Tjaardahotel" in Oranjewoud vlakbij Heerenveen. De manager van Tjaarda laat ons het volgende weten: Mochten uw gasten achteraf bij ons willen overnachten, dan kunnen wij een speciale kamerprijs aanbieden à € 109,- p.k.p.n. op zaterdag 21 april (beperkte beschikbaarheid i.v.m. Superbike Assen). Voor zondag 22 april kunnen wij een kamerprijs à € 99,- p.k.p.n. aanbieden. Beide prijzen zijn o.b.v. een- of tweepersoonsgebruik van de kamer en is inclusief ontbijt. Exclusief is toeristenbelasting à € 1,- p.p.p.n.. Mochten gasten hier gebruik van willen maken, dan kunnen ze rechtstreeks bij ons reserveren o.v.v. 'Alfa Romeo Spider Register'.   

                                                                                                                                                                                                                                                                           OPMERKING voor de Lunch!!!!!!      De kosten hiervoor bedragen € 15,00 per persoon. Met eventuele diëten en allergieën kan rekening worden gehouden,  dit vernemen wij graag van te voren zodat de chef-kok een passend alternatief kan bieden. U kunt dit aan mij doorgeven per e-mail: joopstrating@gmail.com

 • Categorie
  Ritten
 • Datum en tijd
  22 apr om 10:00 - 22 apr om 17:00
 • Locatie en volledig adres
  Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911LJ Leeuwarden
 • Evenement beheerders
  Joop en Helene Strating, Ellis van Aken
© 2018 Alfa Spider Register