Smokkelroute
aug 26

Smokkelroute

Een rit langs "den Doodendraad" het grensgebied tussen België en Nederland

 

Een rit langs "den Doodendraad" het grensgebied tussen België en Nederland

 • Beste smokkelaars,

  Op de dag van de smokkelrit wordt jullie deelnemers gevraagd om rond 10 uur bij de grens te verzamelen, bij de Moerse Bossen, Rucphenseweg 30, 4882 KC Zundert.

  Om 11 uur gaat de rit van start. Wij zullen ons verplaatsen langs de grens, waar in de oorlog van 14-18 volop gesmokkeld werd vanwege "den doodendraad” die daar lag. Hieronder leest u al meer over den doodendraad die in het eerste deel van de rit centraal staat. Dit jaar is het 100-jaar geleden dat deze draad er lag, iets wat ontbreekt in onze geschiedenisboeken, maar levendig is juist aan de andere kant van de grens in deze streek.

  Van de dodendraad route rijden we door naar Fort de Roovere. Aldaar ligt o.a. de zogenaamde Mozesbrug waar we als groep onder leiding van mozes door het water gesmokkeld worden. Op Fort De Roovere zijn er nog meer zaken te bewonderen, maar we vertrekken daar weer uiterlijk 13.30uur.


  Na de smokkelroute zelf te hebben gelopen gaan we naar onze lunch lokatie bij golfbaan De Stok in Roosendaal. Om 13u30 hebben wij een enigszins verlate lunch, maar dat was gewoon in de smokkeltijden van weleer. Na de lunch gaan we onder begeleiding van een golfpro een clinic volgen op de golfbaan. De kosten voor de 2-gangen lunch (keuze tussen vlees en vis) inclusief 3 drankjes en plus de golf clinic bedragen € 25,-- pp. Aanmelden via de 'gaat' knop.

  Wil je niet deelnemen aan de golf clinic dan betaal je €7,50 p.p minder.

  Laat deze unieke kans niet aan je voorbij gaan en sla de ballen verder dan je mede Spideristen.

  2 personen lunch + golfclinic € 50,--  zonder golfclinic € 35,--

  1 persoon lunch + golfclinic   € 25,--  zonder golfclinic € 17,50

  U kunt ter plaatse afrekenen!

  Voor deelname aan de golfclinic graag voor 19 augustus een mailtje sturen naar evenementen@alfaspider.com met het aantal deelnemers.

  1


 • Categorie
  Ritten
 • Datum en tijd
  26 aug om 10:00 - 26 aug om 17:00
 • Locatie en volledig adres
  Moerse Bossen, Rucphenseweg 30, 4882 KC Zundert
 • Evenement beheerders
  Ellis van Aken, Cees Maas & Cecile van Dooren, Ger Uffels & Jolanda van Keulen
© 2018 Alfa Spider Register