Nieuws

Gepubliceerd: donderdag 27 december 2018

Opening Cabrioseizoen 2019 Barchetta Club Nederland

 Spideristi, voor de Alfisti die eens "vreemd"willen gaan. Zie bijgaande uitnodiging. 

17e Opening Cabrioseizoen 2019

15 t/m 17 maart 2019 - Delden

De winter komt eraan! Veel cabrio’s gaan weer de stalling in en sommige rijden in de winter door.

Dé periode voor diverse autoclubs om hun activiteitenagenda voor 2019 in te vullen. Zo ook de barchetta Club Nederland (bCN).

Zoals bij veel autoclubs bekend, organiseert de barchetta Club Nederland al 16 jaar met veel succes de openingsrit van het cabrioseizoen. Veel cabriorijders, waaronder ongetwijfeld ook leden van uw club, hebben aan dit mooie evenement deelgenomen.

Lees meer...

Gepubliceerd: dinsdag 26 september 2017

Update praktijktest MRA Navigation 26 sep 2017

Direct na de Kastelenrit plaatste ik mijn eerste bevindingen met MRA Navigation (v0.3) in vergelijking met de Zumo 660. Daarbij bleek beeldverversing op mijn Samsung S3 erg achter te lopen. Daarna heb ik jullie ook gemeld dat je ook kan kiezen uit navigeren naar startpunt of navigeren naar meest dichtbije routepunt.

Omdat onlangs v04.2 verscheen heb ik die nu in een rondje Swifterbant uitgeprobeerd. Nu bleek dat zelfs op mijn oude Samsung S3 (met slechts 1GB RAM) de locatie-indicator en kaart prima bijgehouden werd. Route was ingesteld op navigeren naar startpunt. Bij afwijken van de route na het startpunt wordt je weer teruggestuurd naar het startpunt. Dan kan je ervoor kiezen om te stoppen met navigeren om daarna de route weer op te starten met de instelling navigeren naar meest dichtbij gelegen routepunt. Alternatief is niet stoppen  met navigeren (en dus de aanwijzingen naar het startpunt negeren)  maar doorrijden totdat je weer op de route zit. Dan krijg je gewoon instructies voor het vervolg van de route. Doorrijden kan soms handiger zijn. Dan zou het soms wel prettig zijn om te kunnen uitzoomen om de route te vinden. Maar, uitzoomen kan momenteel nog niet. Zou dus wel handig kunnen zijn. Heb ook nog even getest of bij kleine afwijking van de route je naar het startpunt terugverwezen zou worden: een extra en langzaam rondje op een rotonde in de route leverde geen navigatieprobleem op.

Gepubliceerd: woensdag 14 juni 2017

Deelnemersvoorwaarden Ritten ARSR

Spideristi, 

Op de site onder de kop "vereniging/reglement" zijn vanaf heden de deelnemersvoorwaarden Ritten ARSR opgenomen. 
Hierin is oa vastgelegd hoe om te gaan met aansprakelijkheid, foto's, verzekering van auto's, wettelijke verplichtingen, alcoholgebruik en rijgedrag tijdens de ritten
Bij deze het verzoek om deze voorwaarden eens door te nemen en ter harte te nemen. 

Voor aanvang van iedere rit wordt een handtekeningenlijst aangelegd waarop je ondertekent dat je van deze voorwaarden op de hoogte bent. 

Zie: alfaspider.com/leden/statuten-reglement

 

Met vriendelijke groet,

 

Boudewijn Custers

Secretaris ARSR

Gepubliceerd: maandag 18 september 2017

Praktijkvergelijking Garmin Zumo 660 en testversie MyRoute-app (MRA) Navigation

Bij de Kastelenrit van zondag 17-10-2017 heb ik de Zumo en de testversie MRA Navigation (v0.3) naast elkaar gebruikt. Hieronder staan mijn ervaringen met deze vergelijking en ook enkele wensen voor de definitieve MRA Navigation.

De Zumo heb ik geladen met de volledige route via Basecamp uit MRA als gpx 1.1 bestand nadat ik in Basecamp het routepunt bij de lunchlocatie had voorzien van het label ”waarschuwen bij aankomst”. Tussenliggende routepunten werden niet afgeroepen. MRA Navigation werd, uiteraard, rechtstreeks geladen (uit MRA). MRA Navigation heeft helaas niet de mogelijkheid aankomst bij tussenliggende routepunten te melden. MRA Navigation draaide op Samsung S3. Dat is een oud beestje met slechts 1GB RAM, dus onder het minimumvereiste voor MRA Navigation. Consequentie daarvan is dat beeldverversing (veel en veel te) traag verloopt. Echter, gesproken instructies komen wel op tijd.

Thuis beide apparaten gestart, waarbij beiden netjes de route naar het startpunt van de Kastelenroute berekenden. Geluk bij een ongeluk: als snel kwam ik een wegafsluiting tegen. De Zumo vraagt dan of de route herberekend moet worden (want automatische herberekening heb ik uit gezet). Herberekenen deed ik niet omdat de Zumo mij dan naar het eindpunt, in plaats van het startpunt, van de Kastelenroute zou sturen. Voor de Zumo is dan de enige oplossing de route afsluiten en opnieuw opstarten. Heb ik niet gedaan omdat de omleidingsroute erg lang was en ik dan naar verwachting meermalen de Zumo opnieuw zou moeten opstarten. MRA Navigation echter bleef gewoon netjes de route naar het startpunt Kastelenroute herberekenen. Dus, pluspunt voor MRA Navigation ten opzichte van de Zumo 660 voor het naar het startpunt navigeren.

Op het startpunt van de Kastelenroute heb ik de MRA Navigation afgesloten omdat het een ampère- vreter is: de Zumo werd gevoed via de sigarettenaanstekeraansluiting van mijn Spider en de Samsung S3 apart via een powerbankje (die niet sterk genoeg bleek) omdat ik geen splitter voor de sigarettenaanstekeraansluiting had. Na de lunch startte ik de route in MRA Navigation weer op. Dat kan alleen online. Offline zou wel aanbevelenswaard zijn voor plaatsen waar internettoegang niet of slecht mogelijk is. MRA Navigation stuurde me toen weer naar het startpunt van de Kastelenroute: de route vervolgen bleek niet mogelijk. Dat is niet bruikbaar. De Zumo doet het dan beter: die vraagt of je naar het begin van de route wil navigeren. Het antwoord is dan, uiteraard, “nee”, en de Zumo leidt je dan netjes door het vervolg van de route. Dit probleem van MRA Navigation is te ondervangen door de route van tevoren in tweeën te knippen: tot en na de lunch. Maar, is uiteraard geen oplossing voor een ongeplande tussenstop. Kortom, hier wint momenteel nog de Zumo van MRA Navigation.

Concluderend, de MRA Navigation is veel prettiger in het gebruik bij het navigeren naar het startpunt van de route maar, de Zumo 660 is  voorlopig handiger bij routeonderbrekingen totdat MRA Navigation ook offline op te starten is met route in het geheugen en wanneer MRA Navigation, net zoals de Zumo 660, de keuze biedt van wel of niet naar het startpunt van de route navigeren.

Tenslotte, ik heb niet getest hoe MRA Navigation zou reageren wanneer ik van de Kastelenroute was afgeweken. Toch lijkt MRA Navigation, mits enkele aanpassingen worden gedaan, een zeer bruikbaar, en financieel aantrekkelijk, hulpmiddel bij onze ritten.

Paul van Noort

Gepubliceerd: maandag 27 februari 2017

Nieuwsbrief feb 2017

Door middel van deze Alfa Spider Register nieuwsbrief willen wij u attenderen op onze ritten en evenementen 2017 en enkele in het bijzonder:

12 maart  Algemene leden vergadering + ochtendrit, Renswoude

Deze eerste rit van het jaar komt er nu snel aan! Dus meld je aan via de website.

De inschrijvingstermijn voor het weekend evenement in juni en het week evenement in september is bijna voorbiji:

2-5 juni  Back to basic! Kampeerweekend in Luxemburg 

Er zijn nog enkele plekken vrij! inschrijven verplicht, via de website! Verblijf op luxe camping, inclusief :

  • grote stacaravan,
  • ontbijt, lunches, diners, entertainment, lakens, eindschoonmaak.
  • U moet zelf zorgen voor een campingsmoking, fles liebfraumilch, blikken bier en een toiletrol ;-)

Kosten € 299,-- pp (2 personen in stacaravan)

9-16 september  Buitenlandreis naar Frankrijk

Indien u mee wilt op deze ontdekkingsreis meldt u zo snel mogelijk aan, er zijn nog enkele kamers beschikbaar………..
Alfa Spider et Périgord, J’adore “Terug naar de Middeleeuwen”

  • Heerlijke diners, lunches, koffietjes, excursies en proeverijen,
  • hoogte- en dieptepunten, medieval, dinosauriers,
  • leuk hotel met zwembad, sauna, wifi, tuin, grote parking.
  • Lekker lachen, genieten, soleil, emoties delen, sterke verhalen, amour, motorkappen omhoog,
  • ronkende spiders, 1,2,3,4 liter, pk’s,
  • wijn, rood, wit, zoet,
  • rotsen, rivieren, grotten en nog veel meer avonturen!

Zaterdag 9 t/m zaterdag 16 september 2017, 7 nachten in 1 hotel.
Info en aanmelding via www.alfaspider.com. Kosten per persoon in een 1-persoonskame € 895,-- kosten per persoon in een 2-persoonskamer € 795,--
Schrijf je in en maak samen met ons herinneringen in de prachtige Périgord! Rendez-vous dans la douce France! 

 

Klik hier voor een overzicht van alle evenementen van 2017

Voor vragen en info kunt u terecht op onze website www.alfaspider.com of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle ARSR Centenario foto's

alle foto's centenario - 100 jaar alfa

Club Kalender

Bekijk alle evenementen
© 2019 Alfa Spider Register