Nieuws

Gepubliceerd: 27 december 2013

Jaarwisseling

Eind vorig jaar schreef ik over een vooruitblik naar 2013. Dat ga ik voor 2014 niet doen, maar het is misschien wel leuk om dat nummer eens op te zoeken en te kijken wat er wel en niet is uitgekomen.

 Jammer genoeg kloppen de punten met betrekking tot de crisis aardig en lijkt het er ook op dat we voorlopig toch weer wegenbelasting gaan betalen voor onze klassiekers. De Tweede Kamer heeft het bezwaar van tafel geveegd en de Eerste Kamer zal er vast ook niets aan veranderen. De FEHAC zegt er dit nummer meer over en ook de website www.vrijstellingoldtimer.nl laat het er nog niet bij zitten. Ze hebben als ik dit schrijf ruim 30.000 steunbetuigingen en zijn in beraad met hun advocaat wat nu te doen. Op de Facebookpagina van Oldtimerliefheb bers word je ook op de hoogte gehouden.

In datzelfde nummer stond een stukje over de transformatie van onze evenementencommissie. Tijdens de herfstrit in oktober heeft het laatste deel van die transformatie plaatsgevonden: Niek Zuijderduin heeft als afscheidscadeau deze herfstrit verzorgd en aan het eind van de dag 'afscheid' van de EVC genomen. Dat betekent dat we na twee jaar voorbereiding een compleet nieuwe EVC hebben, waar ik alle vertrouwen in heb dat zij niet voor hun 'leermeesters' zullen onder doen. Ik durf wel te stellen dat er een tijdperk is afgesloten met het afscheid van de vorige EVC-leden; misschien hebben zij een record gevestigd qua dienstjaren voor het Spiderregister. Alex en Bianca, Cees en Annelies, Maurits en Nienke en Niek: zeer bedankt voor jullie inzet!

En dan Auto Moto d'ltalia in Rosmalen. De meningen zijn verdeeld van klein, rommelig tot gezellig knus. Ik denk dat de organisatie gekozen heeft voor kleiner maar wel vol, in plaats van groter met misschien veel lege plekken. Onze stand is volgens mij niet één moment leeg geweest; continu leden en belangstellenden over de vloer, met als publiekstrek ker de witte Brera Spider van Ries, die opvallend veel belangstelling kreeg van vrouwelijke bezoekers (de Spider uiteraard). Dank aan de standwerkers voor jullie tijd!

2013 zit erop en wat biedt 2014?

Om te beginnen de Nieuwjaars receptie op 19 januari in Mijdrecht. Hopelijk net zo gezellig als afgelo pen jaar. Daarna de AlV, hopelijk is de rit die daarbij hoort iets minder koud dan afgelopen jaar. En dan kan het seizoen losbarsten! Onze EVC heeft weer een volle kalender met uiteenlopende ritten, met als topper een week Italië met als extraatje het bijwonen van de start van de Mille Miglia in Brescia; echt een unieke ervaring! Er zijn de technische evenementen, de volgende beurs in Rosmalen op 18 en 19 oktober en niet te verge ten een weekend in de Ardennen. Veel mooier kan het niet worden wat mij betreft.

Graag wil ik jullie vanaf deze plek, mede namens alle vrijwilligers van het Alfa Romeo Spider Register fijne kerstdagen, een goed uiteinde en een nog beter begin van 2014 toewensen. Graag tot ziens tijdens een evenement!

 

Ron van Reenen 

Voorzitter Alfa Spider Register

 

Bron: Spiderama 88 december 2013 

Alle ARSR Centenario foto's

alle foto's centenario - 100 jaar alfa

Club Kalender

Bekijk alle evenementen
© 2020 Alfa Spider Register