Nieuws

Gepubliceerd: 24 maart 2014

Sterrenrit door het Gooi

... dan gaan we toch een lang weekend naar Leeuwarden, leuk! We boeken een hotel wat bij aankomst een restaurant blijkt te hebben met een heuse Michelinster, genieten dus! De volgende dag is de EVC vergadering bij Rob, hij heeft heerlijke Italiaanse hapjes en drankjes voor ons gemaakt, iedereen is aanwezig en de vergadering begint, dan komen we bij het verdelen van de ritten; wie doet de ALV-rit met vergadering?

Nou dat wil ik wel doen, zeg ik, enthousiast als ik ben, onwetend ook, want wij hebben nog nooit een rit uitgezet en de workshop “rit-uitzetten” hadden we helaas ook gemist. Maar zo moeilijk kan het toch niet zijn, we doen het ergens in het midden van het land, dat lijkt ons het beste, dus Bert en ik boeken meteen maar een weekend, want met 1 dag gaat het vast niet lukken en zo ontvluchten we meteen de dagelijkse sleur weer eens ;-) Het lijkt ons leuk om eens lekker door het Gooi te gaan rijden, wat gluren bij bekende Nederlanders, normaal doe je zoiets niet, maar met een Alfa Romeo Spider kan je in Laren, Blaricum, Naarden goed voor de dag komen, zelfs bekende Nederlanders zullen bij het zien van die prachtige Bella's even omkijken.

Natuurlijk hebben we via Google maps al een leuke rit uitgezet, dus wij op pad: Verlaat het hotel, ga rechtsaf op de eerste kruising. “Kruising? Er is geen straat Ellis, had je dat niet gezien, dit is een zandpad wat doodloopt!” Doe het lekker zelf, bekijk het maar, ik heb hier al uren aan besteed, het is ook nooit goed! Ik gooi de papieren door de auto en ben boos, maar goed, na wat gezucht en gesteun gaan we verder, er volgen nog heel wat discussies, ontelbare drempels, zandpaden, maar ook prachtige villa's, leuke peintjes en straatjes, het is avond en de rit is bijna klaar, we gaan lekker dineren met een fles wijn, dat hebben we wel verdiend!

Op zondagochtend is het kerstmarkt op 'de Brink' in Laren, wat gezellig hier, hierna maken we de rit af, het is gewoon gelukt! Maar 6 keer ruzie :-( Eindelijk is het dan zover, 23 maart, om kwart voor 8 zitten we in de auto, op weg naar Hilversum, heel de week geweldig weer en op zondag, is het zo wisselvallig als ik zelf, we hebben van alles gehad, zon, regen, hagel, bewolking, wind. Nooit saai, zoals het ook bij het Alfa Spider Register nooit saai is.

Een boven verwachting goede opkomst, de vrolijk gekleurde trein van onze Spidertjes, doet het leuk in “zijn natuurlijke habitat” ze verdienen het om eens tussen de creme de la creme van Nederland te rijden, en zelfs hier zijn er de gebruikelijk jaloerse blikken van de eigenaren van Land Rovers en Porsches.

Na de rit verzamelen we weer bij het hotel en gaan we genieten van een heerlijke lunch, gezellig met elkaar kletsen, maar waar blijven Ries en Marion toch? Er was toch niemand met pech, Ries is volgens mij niet gebeld om technische assistentie te verlenen, ik ben in ieder geval niet gebeld (telefoon vergeten).Wat blijkt, zijn sexy witte Brera Spider wil vandaag liever topless blijven, ze heeft de hele winter met haar jas aangestaan dus blijft ze vandaag lekker openstaan! Heerlijk die Italiaanse eigenwijsheid!

Voldaan van de lunch verzamelen we in zaal 'Duitsland' voor de lgemene leden vergadering. Ron treedt af, dit is toch altijd een emotioneel gedoe, maar mijn schoonvader zei altijd: “Je moet weggaan als het nog leuk is en stoppen als het nog lekker is.” Dat heeft Ron goed begrepen, en hij gaat natuurlijk niet weg, hij draagt het stokje over aan Ronald, die voor een frisse wind gaat zorgen binnen de club, wij hebben er alle vertrouwen in. Het is een goede vergadering, veel interactie van de leden, goeie nieuwe ideen en betrokken mensen, daar drinken we borrel op! Proost!

Dank iedereen voor de komst, ik heb er wel een nachtje van wakker gelegen maar weet nu dat dat niet nodig is, ik ben blij dat ik het samen met Bert mocht organiseren, op naar de volgende rit die uitgezet moet worden, 1 juni is iedereen welkom, tot dan!

Ellis

Alle ARSR Centenario foto's

alle foto's centenario - 100 jaar alfa

Club Kalender

Bekijk alle evenementen
© 2023 Alfa Spider Register