Nieuws

Gepubliceerd: 07 mei 2014

Plassenrit als maidentrip

...een warm welkom op een druilerige Koningsdag.

Tijdens de vroeg ingevallen lente van 2014 viel ik als een blok voor een goodlooking, donkere, 21 jarige Italiaan. Een meisjesdroom, die nu de 50 in zicht is, toch nog uitkomt. Gelukkig vatte mijn man zijn rivaal sportief op (hij is ook een Alfa liefhebber dat scheelt). Het mooie voorjaar was een geweldige start voor alle Cabrio-rijders en ik besloot gelijk lid te worden van het ARSR. Helaas kon ik niet meerijden met de Nieuwkomersrit, maar de Plassenrit moest gaan lukken. Op een druilerige Koningsdag was het dan zover: mijn Maidentrip met het ARSR stond op het programma.

 

Samen met vriendin en navigator Simonet vormden we een ‘all ladies team’ en togen in de regen naar Mijdrecht. Zou het wel doorgaan? De vorige eigenaar van mijn Alfa Spider hield nog een vlammend betoog over kap droog en lak uit de zon houden, maar hij reed er dan ook nauwelijks in. Ik wil meer plezier beleven aan het mooie motorgeluid en de strakke vormgeving, hoe zouden de andere leden daar over denken? Van een blik op de buienradar knapte onze stemming niet op, maar van het warme welkom in Rendez-vous wel. Trinette begroette ons hartelijk namens de organisatie en introduceerde ons bij harde-kern lid Wim voor nadere toelichting m.b.t. route en club mores. Na het voorstelrondje was de eerste vraag: ‘welk type rijd je?’ Uh…. Wat was het ook al weer? Ik was even blanco. Gelukkig beschikken we over moderne technologie, dus liet ik op de iPhone een foto van mijn Alfa Spider zien. Er dromden wat meer leden omheen en ze wisten het allemaal zeker; dit was een type 2, nee joh type 3, volgens mij type 4 hoor! Eenmaal buiten volgde het definitieve oordeel: het was absoluut type 4, want ik had een ‘tupperware’ bumper. Zo leer je nog eens wat…. Verder kon mijn karretje er volgens de kenners gelukkig mee door, met leren stoeltjes en houten stuur een echte black beauty (of beter gezegd een ‘belleza nera’).

De plassenrit was voor ons als Hilversummers bijna een thuiswedstrijd, maar we kwamen op prachtige plekjes die we nooit eerder gezien hadden. Gele brem in bloei, dartelende lammetjes op de dijk, over bruggetjes en langs een kudde doorweekte ligfietsers. Je kon merken dat de organisatie veel tijd en aandacht aan de voorbereiding van de rit had besteed. Geweldig gezicht, bijna 30 Alfa Spiders door de polder. Intussen bleef het maar regenen en werden we voor watjes uitgemaakt, omdat we met de kap dicht reden. Maar de dames onder ons begrijpen wel, dat je liever als watje dan als wasbeer (met uitgelopen mascara) aan de lunch verschijnt. Ook de Italiaanse lunch was gezellig en goed verzorgd. De meest gestelde vraag luidde ‘Ga jij ook naar Italië?’ waarmee de Mille Miglia werd bedoeld, tot zover reikte onze kennis net. Toevallig ga ik daar met een vriendin heen, omdat haar broer meerijdt. Ik merkte echter wel dat de opmerking ‘met het vliegtuig’ niet in goede aarde viel. ‘Wat? Niet met de Spider? Het is zo’n prachtige rit, lekker eten, veel gezelligheid’. Ik zou bijna m’n ticket doorverkopen en toch nog aansluiten. Beste leden, misschien dat we elkaar in Brescia nog zien en anders heb ik voor 2015 een goed voornemen.

Ciao, Marjolein Meijer

Alle ARSR Centenario foto's

alle foto's centenario - 100 jaar alfa

Club Kalender

Bekijk alle evenementen
© 2023 Alfa Spider Register