Nieuws

Overgangsregeling winterstop oldtimers

Beste Spider bezitters,

Misschien informatie die jullie al wisten of niet voor jullie van belang zijn maar een ieder berichten voor wie het wel aangaat en die het (nog) niet wisten gaat mij wat ver, vandaar dit bericht.

Zoals een ieder wel vernomen heeft, heeft de regering besloten om ook Oldtimers onder de MRB te laten vallen en dat geldt;
- voor alle motorfietsen,
- alle bussen en vrachtwagens ongeacht de verstookte brandstof,
- voor personenauto's maar dan alleen op benzine.
Daarbij is de grens gelegd bij Oldtimers waar de Datum Eerste Toelating (DET) vóór 1 januari  1988 heeft plaats gevonden, uitzondering daarbij zijn Oldtimers ouder dan 40 jaar.

Om alles "wat dragelijker te maken" (heb ik niet zelf verzonnen) heeft men een overgangsregeling in het leven geroepen.
Hierin is afgesproken dat het MRB-tarief een kwart van het normale tarief zal zijn met een maximum van € 120,- en dat er in de maanden december, januari en februari niet gereden mag worden.
Ook mag de auto dan niet op de openbare weg staan, maar ja wie doet dat zijn Spider aan!!Letop!! als je in 2014 geen laag (kwart)tarief MRB betaald hebt dan moet je zelf actie ondernemen.
Is het lage tarief in 2014 al in rekening gebracht dan stuurt de Belastingdienst voor 2015 een acceptgiro die vóór 1 januari 2015 betaald moet zijn.
Is dat niet het geval dan moet je zelf actie ondernemen, doe je dat niet dan gaat de belastingdienst ervan uit dat je geen belangstelling hebt voor de regeling en betaal je gewoon het volle pond.

Zie voor aanvraag www.fehac.nl ga naar Publicaties dan naar FEHAC Nieuwsbrieven, kies nieuwsbrief 2014 - 05 daar staat een link naar de belastingdienst waar je een aanvraagformulier in kunt vullen.

Wat mag cq moet wel tijdens de winterstop.
- Spider moet mininmaal WAM verzekerd zijn.
- de Spider moet APK goedgekeurd zijn.
- MRB moet betaald zijn.

Als de APK van je Spider in de winterstop valt heb je drie mogelijkheden.
- Eerder keuren, men mag namelijk 2 maanden eerder laten keuren zonder dat de vervaldatum wijzigt.
- Afspraak maken met de garage, langs de kortste weg heen en weer en de Belastingdienst informeren dat je die dag laat keuren
- Schorsen tot na de winterstop, hiermee schuif je d APK vooruit.

Fijne feestdagen en vriendelijke groet,

Arie de Bruin
Secretaris ARSR

Alle ARSR Centenario foto's

alle foto's centenario - 100 jaar alfa

Club Kalender

Bekijk alle evenementen
© 2023 Alfa Spider Register