Nieuws

Gepubliceerd: 05 juli 2015

AMAC tentoonstelling Louwman museum

Deze NAMAC model tentoonstelling mag je niet missen in het geweldige Louwman Museum. 112 vitrines vol automodellen. De catalogus over alle exposanten/vitrines wordtgratis verstrekt in Louwman. De (besloten) officiële opening 30 juni is door Gijs van Lennep verricht door het plaatsen van ‘zijn’ LeMans 917 Porsche in een vitrine.

Naast de NAMAC-ers, staan er vitrines van de modelcollectie van Evert Louwman zelf, Corgi Toys met nooit uitgebrachte mallen en de maquette van het Amsterdamse Citroën gebouw. Matrix Scale Models toont in een vitrine het maakproces van het Fiat 8V Vignale Demon Rouge model met de echte 1:1 van Louwman ernaast.

De organisatie samenwerking voor dit evenement tussen NAMAC en Louwman is uitzonderlijk goed. In m’n vitrine no64 toon ik alle Alfa Romeo concept- en design showcars in 1:43, 105 modellen. Natuurlijk is de Louwman Museum collectie ook uniek in Europa om te bezichtigen!!

Je komt toch ook een keer ?

 

De tentoonstelling is ingericht en dinsdag 30 juni jl  feestelijk geopend door Gijs van Lennep, in Porsche 24u LeMans winnaar 1971,  met vele genodigden voor een hapje en champagne.Even met Gijs kunnen spreken over zijn races met Alfa in 1972 (en handtekening laten zetten op een Alfa blad).  Op het SCARB forum zijn de eerste foto’s te zien van m’n vitrine.   http://forum.alfaclub.eu/viewtopic.php?f=3&t=54&start=9780  en m’n  http://alfaromeominiatura.blogspot.nl/p/miniatura-esposizioni-2015.html

Goede vitrines van Bart van den Acker  met Italiaanse die-cast en één vol met Mille Miglia. Speelgoed van Evert Louwman zelf.  Kunststukjes in zelfbouw. Vele die via hun werk zijn gaan verzamelen : V&D chauffeur, Rotterdamse Politie man ( Arie van Wingerden) , Heineken chauffeur . Diverse DAF vitrines, ook van het leger en zelfs modellen van Tjechische Tatra / Skoda wagens, alleen Renault 16, race transporters, vuilniswagens,  auto transporters, bussen, Beatles auto’s en zelfgebouwde campers. Circus- en kermis wagens, LeMans 24 uur, Porsches. Citroen diorama’s met huizen en gebouwen zijn uitzonderlijk in elkaar gezet.

10 en 22 juli ben ik NAMAC host bij de tentoonstelling.  11 juli  11.30uur. houden we de gebruikelijke Alfa Romeo Miniatura ‘koffieklets’ met verzamelaars in het Louwman Museum op het oude pleintje. Zal nog wel dag bij komen, dat ik in dit geweldige museum ‘rond mag hangen’

Louwman Museum   Leidsestraatweg 57    2594 BB  Den Haag  (tegenover Duindigt, richting Wassenaar)

s’maandags  gesloten,  vanaf 13 juli dagelijks  open van 10.- 17.uur.    1 juli- 9 augustus

m.vr.gr.  Fer Akkermans

www.alfaromeominiatura.nl

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle ARSR Centenario foto's

alle foto's centenario - 100 jaar alfa

Club Kalender

Sorry, we hebben momenteel geen evenementen
Bekijk alle evenementen
© 2021 Alfa Spider Register