Skip to main content

Fehac succes: winterstop!

FEHAC bepleit succesvol Evenementenregeling voor voertuigen in de winterstop. 
 

 

Morgen, 1 december, begint de winterstop ...

Was het tot nu toe alleen mogelijk voor geschorste voertuigen gebruik te maken van de Evenementenregeling, na een succesvolle lobby van  FEHAC is dit nu ook mogelijk voor voertuigen in de Overgangsregeling met verplichte winterstop.De winterstop geldt voor voertuigen in de Overgangsregeling. De Overgangsregeling is mogelijk voor motorfietsen, vrachtwagens en personenwagens (alleen benzine) met een datum eerste toelating (DET) vóór 1 januari 1988. Deze voertuigen worden in 2016 al 28 jaar oud.
Een voertuig in de Overgangsregeling mag van 1 december 2015 t/m 29 februari 2016 niet op de openbare weg rijden of staan.In 2016 meedoen aan Overgangsregeling?
Om volgend jaar (weer) aan de Overgangsregeling mee te doen, maakt u vóór 31 december 2015 de Motorrijtuigen belasting (het kwarttarief met als maximum 122 euro) over.
Als u een voertuig heeft dat voor de Overgangsregeling in aanmerking komt, maar nog niet eerder heeft deelgenomen aan de Overgangsregeling, dan ontvangt u geen aanslag voor de MRB. Meldt het voertuig dan voor 31 december a.s. aan met het formulier van de Belastingdienst.  
Op de site van de Belastingdienst staat hoe dat gaat.Evenementenregeling
De Belastingdienst maakt deze week een nieuwe maatregel bekend rond de Evenementenregeling: Voertuigen in de Overgangsregeling kunnen zonder schorsen ook van de Evenementenregeling gebruik maken. Dit kan per kenteken gedurende maximaal twee dagen per kalenderjaar.
Het aanmelden van een evenement bij de Belastingdienst moet door de organisatie van het evenement tijdig (2 maanden voor datum evenement) gebeuren.
Formulieren daarvoor staan op de FEHAC-site.

Alle ARSR Centenario foto's

alle foto's centenario - 100 jaar alfa

Advertentie

Club Kalender

Bekijk alle evenementen

Advertentie